Napi bérrettegés 2017.12.18.

Hétfő

Új hét kezdődött, remek lehetőség ez a baloldali hír és blog gyártóknak, a bérrettegésre.
Nem is történt ez máshogy, éltek is a lehetőséggel.

Index főoldal

Az Index főoldalon a napi nyertesünk a bérretegés kategóriában, a Sárosdi Lilla poszt, ami a Fábián Tamás féle bérrettegő videóra épülő folytatásos sorozat első eleme.

Ugye itt arról van szó, hogy disznóvágáson Pócs János Fideszes képviselő posztolt egy képet disznóvágásról, ahol rá van írva a disznóra, hogy "Ő VOLT A SOROS".
Elsőre látható, hogy ez egy vicc akar lenni, ami valaki szerint vicces, valaki szerint nem, valaki szerint pedig a megtestesült nácizmus fundamentuma.

Hogy miért nem igazán szerencsés, a Soros féle bírálatokat antiszemitizmusként tálalni, arról itt írtunk bővebben a B1 blog napi bérrettegése kapcsán, de ezt a vonalat itt nem is fejtegetném tovább, hisz meglehetősen szubjektív ki mit gondol az esetről, mely vélemény esetlegesen a politikai orientációjának is függvénye lehet.

A bennem felmerült kérdés, hogy hol volt Fábián Tamás, mikor Orbán szobrot dönöttek, akasszuk fel felkiáltások közepette, a ballib értelmiség prominensei, és Orbán fejét rugdosták a porba ?
Mi akadályozta meg abban, hogy körbe haknizza a ballib politikusokat, és megkérdezze, tudnak-e azonosulni frissen választott alternatív köztársasági elnökük tettével ?

Vagy megkérdezhette volna kollégáit miért promótálnak Orbánt meglehetősen megalázó szerepbe ábrázoló játékokat, videókat, és képeket, rajzokat rendszeresen ?

De nem tette. Mégpedig azért nem tette, mert a hiteles bérrettegés folyamatát meglehetősen aláásná, ha minden ballib 'tréfa' után ugyanúgy lefutná ezeket a tiszteletköröket.

Sárosdi művésznő, és Schilling rendező úr elkötelezettségét mindenki ismeri, így rájuk nem is térnék ki bővebben. Az egész életük a bérrettegés bűvkörében zajlik, ebből szerzik a pénzüket, ez a munkájuk és munkásságuk aktív része.
Persze csak ha nem épp önmegevalósítanak, ahol Lilla két faszt ver egyszerre férje utasítására, meztelenül a színpadon.

Blogszféra

Itt meglehetősen erős ma is a mezőny. A B1 blog például szinte minden írása az elsők között van, hisz annyira rutinból nyomják a bérrettegést, hogy már nem is képesek enélkül létezni, írni.

A napi nyertes azonban ma, Béndek Péter blogja lett, ezzel az írásával,ezúton gratulálunk neki!

Kezdjük is azzal, hogy Béndek Úr imádja a saját intellektusát, és nem igazán bírja a kritikát, így aktívan cenzúrázza a blogját. 
Ez már csak így van, a sértett, ám meg nem értett, értelmiségi ömlengőkkel általában mindenhol.

Béndek úr előszeretettel hívja magát konzervatívnak, miközben az írásai zömében ugyanazokat a bérrettegő toposzokat írja le, mint a ballib pártok közismert bloggerei.
Konzervatizmusának egyéb nyoma, azon túl nincs is, hogy leírja hogy ő az, hisz a nacionalizmust támadja, a kereszténységet bírálja, a multikat védi, és a kommunista diktatúrában súlykolt "bűnös nemzet" tárgykört erősíti. 

Egyébként maga az írás, sok szót nem érdemel.

Unalomig ismert toposzok, felsorolva a jobboldal arcait az összes dehonesztáló jelzővel, amit ballib firkászok napi százszor biggyesztenek a nevekhez. (úgy mint Kubatov, Lázár, Rogán, Mészáros, ...)
A lényege az írásnak, hogy Orbánt nem fogják tudni leválltani, mert beékelte magát mindenhova, és rettegjen mindenki ahogy bír, mert már az ÉLET-et is kontroll alatt tartják, így a nagybetűset.

Ez persze nem jelent többet, és mást, minhogy Béndek Úr pontosan tudja, hogy az ellenzéknek  semmi esélye, amit legfrissebb posztjában ki is fejt.
Leírja, hogy csak akkor tudjuk Orbánt leváltani, ha "a társadalom radikálisan szembefordul az etnicista-rabló kormányzattal".
Magyarul akkor, ha majd a Béndek Úr féle bérrettegők képesek elhitetni a választókkal, hogy ne úgy szavazzanak a demokratikus választásokon, ahogy tették, és vélhetően teszik majd 2018-ban is.

Ennyit mára a leggusztustalanabb ballib bérrettegésekből.

További jó szórakozást, olvasást, és rettegést, kívánunk, ki mit szeret, érdeme szerint.