NAPI BÉRRETTEGÉS 2017.12.19.

Kedd

Kicsit alábbhagyott a kezdeti lelkesedés a bérrettegést illetően. Az Index címlapon alig van politikai tartalmú írás.
Úgy látszik lassan kezdődik a két ünnep közötti pangás, és az agyatlan uszítás, mint olyan, kicsit parkolópályára kerül.

Azért akad mára is egy kis nácizás, Felcsútazás, de a mai nap nyertese, a Dobrev féle kihallgatásról szóló bérrettegő iromány. Gratulálunk.

Egy hónapja hallgat a NAV, honnan tudott az Origo előre Dobrev kihallgatásáról

 

Írja sejtelmesen Német Tamás, majd csendben figyeli a rémült arcokat körötte.

  • Honnan tudhatta vajh az Origó, és ráadásul előre, hogy Klárikát kihallgatják majd ?
  • Miféle körmönfont kormányzati összeesküvés állhat az ügy hátterében ?
  • Miért nem válaszol a NAV, a nekiszegezett, és kikerülhetetlen kérdésre hát ?
  • És igen... Milyen titkolnivalója van személyesen Orbán Viktornak az ügy kapácsán ?

Persze a válasz magától értetődő, és teljesen sablonos az összes kérdésre, és ilyenformán megválaszolva sokkal kevésbé alkalmas bérrettegésre.

Nevezetesen a válaszok, Indexes gyorshír formátumban:

  • Valami hivatalnok szólt nekik.
  • Semmilyen.
  • Nem tudják ki volt a kiszivárogtató, így nincs mit mondani.
  • Semmilyen.

Ennyire egyszerű a dolog.

Persze az Indexnek is vannak belső és külső, meg oldalsó forrásai, akikre szoktak is előszeretettel hivatkozni (pl Fideszes belső forrásunk, klientúrához tartozó forrásunk névnélkül, ...), és ezekre büszkék is.
Ugyanis egy média akkor tud elsőként hírt szállítani, ha van forrása. Még az is elképzelhető, hogy az Indexet is tájékoztatta egy belső forrás, csak nem akarták leközölni a hírt. Helyette inkább bérrettegnek azon egy sort, hogy az Origónak is vannak forrásai ad abszurdum.

Szóval gratulálunk Tamás, megnyerted a napi bérrettegés kategóriátt, és reméljük a saját forrásaiddal megértőbb leszel, mint az Origósokkal. 

Blogszféra

 

A napi bérrettegés nyertese: 

Melléfogott a rendőrség - véletlenül meghazudtolták a propagandát, miközben a dolgukat végezték

A B1 blog alapból úgy áll hozzá minden hírhez, hogy a bérrettegésre alkalmas elemeken kívül a valós hír közlése eltörpül a sorok között. Gyakran azt se tudjuk mit olvastunk, miről írt a blogger, csak azt érezzük valami nagyon gonosz dolog van készülőben.

Jelen esetben arról szól az alaphír, hogy Őcsényben egy panziós kocsijának a kerekét kiszúrták, aki menekülteket akart elszállásolni a faluban. Majd később a rendőrség elkapta a rongálókat.

Az első rettentő fontos pont a történetben, hogy magát a rongálást Orbán Viktor rendlete meg. Mégpedig azért,, mert azt mondta vala, hogy "Nagyon helyes, hogy határozottan, hangosan és érthetően fejezték ki a véleményüket.".
Aki olvasta a kontextust, az érti és tudja, hogy a falugyűlésen elhangzott egységes érdekképviseltre gondolt, ahol kiálltak az őcsényiek amellett, hogy nem szeretnének migránsokat a faluba.

A bérrettegők Indexestül, B1 blogostul azonnal azt hazudták, hogy ezt a kerék szúrkálásra mondta a Viktor. Merthogy ő ilyen kerékszúrkálásra bíztató jellem, nem pedig egy profi politikus, aki évek óta kenterbe veri a ballibeket.

Na de túl vagyunk az eseten, és a rendőrség elkapta a rongálókat. Ígyhát a B1 blog újra leírja, hogy az Orbán személyesen rendelte meg a rongálást, valamint a rendőrség csak véletlenül kapta el a rongálókat. Figyelmetlenségből, mert nem olvasták a pártállami ukázt a tettesek tettének elsinkófálását illetően.

Tehát a rendőreink ma a B1 blog szerint, eleve politikai bűnözőként kezelik a rongálókat, valamint csak és kizárólag a baloldali rongálókat kapják el, a jobboldaliakat elengedik.

A tapasztalat persze ennek éppen az ellenkezőjét mutatja. Hogy a baloldali plakátrongálókat, füttyögőket kísérgeti és védi a rendőrség, és a migránsok ellen bármilyen formában fellépőket lefülelik, és eljárást indítanak ellenük.
Szóval a ballib hazugságoknak, bérrettegésnek, és a valóságnak ma sincs semnmi köze egymáshoz.

 

További jó szórakozást, olvasást, és rettegést, kívánunk, ki mit szeret, érdeme szerint.